U SVETU OBMANE I ILUZIJE

Postoje dva modela viševekovne obmane i iznude para naivnima, koji su danas usavršeni do neslućenih razmera i daleko su efikasniji nego oni nekad.

1) MODEL PROSJAKA je metoda obmane koja nam prikazuje žrtvu. Žrtva izaziva sažaljenje i samim tim izvlači profit iz samilosti ljudi. Znatno savršeniji metod prosjačenja je kada velika grupa tih prevaranata, u suštini – sofisticiranih prosjaka, organizuje nekakav holokaust i sebe predstavi kao žrtvu, a onda na osnovu te prevare dobije državu i mnoge druge privilegije.
Još savršeniji model prosjačenja je kada neko bude nepravedno optužen, npr. u Hagu, što automatski kod naroda izazove sažaljenje i samilost, a onda taj neko bude naprasno oslobođen, uleti u politiku i izmami političke poene iz samilosti.
Još je zanimljiviji slučaj Vojislava Šešelja. 12 godina je proveo u Hagu, a još je dobio i kancer, a onda odjednom oslobođen svih tačaka optužbe. Dakle, nepravedno je bio zatočen. Ima li veće žrtve? Nema. Ima tu par nelogičnosti, ali ne treba cepidlačiti. Po onom što smo čuli od samog Šešelja, on je dnevno dobijao od tužilaštva po 10.000 – 12.000 stranica koje je morao da prouči, kako bi spremao sebi odbranu i ipak je to uspeo, nadčovečanskim naporima. Pored svega toga, Šešelj je u Hagu napisao brdo knjiga, igrao šah, vodio stranku sa distance… Stvarno podvig, ali ni upola velik kao onaj kojim je čudotvornim čajem iz Sibira, uz par hemoterapija pobedio metastaze kancera na jetri. Skoro kao Isidora Bjelica. Izašao pobedonosno iz Haga i pravo u politiku, uz tvrdnje da je Aleksandar Vučić inteligentan, ali da bi trebao njega da uzme za ministra policije ili pravde. Ni traga optužbi Vučića za kršenje Ustava RS ili je Šešelj u Hagu zaboravio Ustav. Ni traga pretnji da će Vučića uhapsiti za ugrožavanje vitalnih interesa zemlje, ako dođe na vlast. Ma, kakvi?! Sve tu nekako miriše na neku saradnju.
2) METOD MAĐIONIČARA je drugi poznati metod koji se zasniva na tehnici da vam desna ruka mađioničara upadljivo skreće pažnju na bezveznu manipulaciju, dok leva odrađuje suštinski bitnu radnju izvan okvira vašeg zapažanja. Na isti način, bilo koja upadljiva radnja, skreće pažnju sa suštinske, koja će vas dovesti u zabludu. To vam je slično kao kad vam mediji sugerišu prilog u kome Vučić tvrdi kako će ubiti 100 Muslimana za jednog Srbina, a vi pojma nemate da je Vučić pre toga “prodavao šrafove” u Londonu. Onda vas lepo uplaše narastajućim muslimanskim ekstremizmom i vi pomislite: “Aha, Vučić je taj koji će sprečiti Mudžahedine da izvedu neki teroristički akt u Srbiji!” Kad ono, Vučić 5 Miliona Eura pokloni Srebrenici, tj. onim istim Muslimanima na čije je ubijanje pozivao. Čudno je to, zar ne?
Pogledajmo slučaj Mile Alečković! Ona je ćerka poznate pesnikinje. Dakle, ima dobru genetsku osnovu. Klinički je psiholog i doktor nauka, što znači da je visoko obrazovana i inteligentna žena. Živela je na Zapadu, ali je protiv hegemonije Zapadnog globalizma. Poseduje visoku dozu rodoljublja i to je sve ono što mađioničar radi rukom u koju mi gledamo. Dakle, mi vidimo Milu Alečković koja je svesna okupacije Srbije i skrivene svetske vlade u senci, a onda, nekim čudom, vidimo istu tu Milu Alečković u društvu judeo-masona i sektaša Velimira Abramovića, predstavnika srpske masonerije na skupu slobodnih zidara u Astani. E to je ono što je uradila ruka mađioničara u koju mi nismo gledali. Dakle, zaključak je: ako je Mila Alečković pozitivna ličnost i ona govori pozitivno o Velimiru Abramoviću pozitivno, onda je i Abramović neko koga treba podržati.
Današnji prevaranti su ista ona nomadska populacija koja je nekada varala ljude na vašarima, uzimajući novac lakovernima, ali današnji cirkuski karavani su mnogo savremeniji i metode tehnološki naprednije. Sve ono što vidite je samo iluzija. Realnost je totalno drugačija, a čitava filozofija se i dalje svodi na to da vi putem obmane budete srećni dok vam se uzima novac. Niko nije organizovao veliki vašar da bi vi bili zadovoljni, već da bi vam uzeli novac, a magovi obmane će učiniti da budete srećni dok vas pelješe. U tome je suština.
Dr. Milutin Milošević