PISMO NARODIMA

Ovo što pišem, pišem jer se osjećam DUŽAN to reći mom narodu, a i svim ostalim narodima.

Ne želim da se netko uvrijedi, ali želim da netko i o ovome dobro razmisli.

40 000 židova je živjelo u NDH. Naravno, svi već znamo da je JASENOVAC laž koja je poslužila da se Hrvati i Srbi mrze i da na osnovu te laži koju se konstantno plasira u nama raste nevjerica jedan prema drugom.

Danas je ta laž MRTVA. Znamo da su to izmislili neprijateljski nastrojeni židovi… I to ne samo prema Hrvatima, već i prema Srbima i Muslimanima..

Od tih 40 000 židova, (reći ću minimalnu brojku)50% ih je do 1942. promjenilo prezime i vjeru. Pavelić je to dekretom zabranio i naredio im da vrate prezimena na staro… Znao je da je to njima samo krinka kako danas mi nebi znali uopće da ti židovi postoje. Židovi ga nisu poslušali, a Jugoslavija im to mjenjanje imena nije branila. Danas ih u RH prijavljenih kao židovi ima 504. no stvarna brojka je najmanje 100x veća.

U Srbiji je slučaj s njima isti kao i kod nas..

Originalna židovska prezimena mijenjali su u Hrvatska, Srpska i Muslimanska..

Koji bi bio razlog da sad svi mi hrvati odjednom otiđemo farbati automobile u drugu boju i mijenjati tablice? Ja neznam što bi nas na to natjeralo osim nekakva kriminalna radnja.

Židovi govore da su to činili da se skriju od progona, ali pitanje je jesu li državne vlasti toliko blesave pa su valjda zametale te dokumente u kojima piše njihovo staro ime, i je li policija bila tako tupava da kad bi tražila nekog recimo Jakova Goldmayera i vidjela da živi na adresi M. Marulića 16, i kad bi na toj adresi našla prezime Zlatić, tad bi zaključili da Goldmayer ne postoji i otišli kući.

Jesmo li toliko naivni da povjerujemo u tu laž? Pitam se, baš se pitam jesmo li glupi toliko.

Dakle tu glupavu laž o tome da su mijenjali prezime kako bi se skrili od progona ne uzimam kao nešto ozbiljno.

Krili se jesu, i kriju se, ali ne od progona, već zbog neke druge radnje koju vjerovatno sprovode.

Tako da danas mi mislimo da je neki Ljubič zapravo Hrvat a zapravo je Herzel u originalu, ili Zmajlović, bio bi Drach, ili Drachen… i tako se oni korak po korak ubacuju među nas, truju nas, i vode nam državu.

Mi mislimo Srbin je kriv, Srbi misle Hrvat je kriv, a Muslimani krive i Srbe i Hrvate…

 

Robert Tonja – Najveća priča & Druga strana istorije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>